Wednesday, 13 July 2011

Kitab Cinta ..


Assalamualaikum ..

Hye .. mungkin agak lambat tapi xpe nak cakap jugak .. hehe .. saya baru je abis tengok cite kitab cinta .. waaaaaa best betul laa .. saya tengok kat tv al-hijrah online n youtube .. sebab kat tv al-hijrah xlengkap .. dan oleh kerana xpwas tengok on9 so saya sekarang tengah gigih mendownload cite ni .. ahahaha .. suke2 .. akak saya si pazura yang berlakon .. hero nya pun handsome banget .. bagus deh .. haha

Sinopsis Kitab Cinta 

Sebuah drama yang diinspirasi dari Kisah Nabi Yusuf. Di mana lokasi akan dilakukan di Malaysia dan Acheh, Indonesia. Seorang gadis bernama Mustika seorang pelajar di Universiti Islam Malaysia yang cantik dan sosial. Dia sememangnya tidak berminat belajar disitu apatah lagi terpaksa untuk memakai tudung. Dia sering ditegur kerana pemakaiannya yang melanggar etika University.

Satu hari Mustika telah di pilih oleh pihak Universiti untuk dihantar membuat tesis semesta akhir mengenai pembagunan manusia di Acheh dan menetap di kampung Cot, Meulaboh Acheh selama 3 bulan. Di kampung itu tinggalnya seorang jejaka tampan bernama Wali Hanafi bersama ayahnya, yang bertugas sebagai ustaz di sebuah pesantrean. Berbagai peristiwa yang menarik berlaku sepanjang berada disana yang membuatkan secara tidak langsung Mustika mula berubah dan tanpa disedari dia juga mula menyukai Wali.

 
wali dan mustika .. 

Cite ni pun dari adaptasi novel gak sebenarnya .. banyak betul cite adaptasi novel sekarang ni kan .. kitab cinta ni dilakonkan oleh pelakon dari indonesia Hardy Hartono yang ganteng dan kakak saya Fazura yang cantik .. ehehehe .. lets enjoy mucho2 pictha lagi yeh .. graciass ..








Pada sesape yang suka gak cite ni lau rasa nak wat koleksi leh la download .. tapi versi yang xberapa cantik la ..


Download Link



Enjoy the movie !!

p/s : kredit to Bro Kaze for the link ..

No comments: