Friday, 21 December 2012

Design Baju Pengantin


Kain untuk buat baju majlis bertandang nanti dah beli kat jakel shah alam isnin minggu lepas .. kaler silver .. beli kain lace 2 meter je .. kain satin 4 meter .. total kos semua rm200 .. budget pun mmg dalam 200 je .. alhamdulillah jumpa yang berkenan dihati .. ada yang cantikkk sangat tapi ya ampun harga dia .. xmampu den haa ..

sekarang ni fikir nak jahit cane pulak .. dalam kepala dah ada dah .. tapi nak terjemahkan tu susah .. haha .. saya nak baju kahwin yang simple je .. xnak la glamour2 sangat .. sekarang ni duk usha2 baju kahwin retis je .. cari idea untuk design baju sendiri .. saya nak baju kurung modern je .. xnak kebaya ..



contoh macam baju marion ni .. design simple je .. cantik dan berkenan sangat .. ni menduduki tangga pertama carta hati ku .. haha .. baju kahwin scha pun cantik gak .. simple .. tapi xberkenan tang kain dia tu .. cam terlalu biasa .. top dah okay dah .. yang scha punya tu lawa la sebab kain pun lace jugak .. cam saya top je lace .. kain satin je .. lau simple sangat camtu xcantik la kan ..

dengan selamba nya mencilok gambar dari oh bulan .. haha

kan baguih kalu pandai melukis .. boleh la main lukis2 macam pereka fesyen gitu .. tapi xpe asal imaginasi kuat je .. nanti bagi tau la tukang jahit tu cane .. tak pun suruh dia lukis kan .. tukang jahit mesti pandai lukis kan .. hehe ..


yang ini lagi simple but nice .. buat baju raya okay ni .. hehe ..



2 comments:

ain_mrs_khairul said...

kak zana..bju sanding nga nikoh kaler gpo?angoh ado design so dress..lamo dh design ni..kalu kak zana nop amik lah dlu..and angoh kcep dh nga tailor..dio blh wt design tu..simple and cute..

Nana Hussin said...

dress?? tailor tu kat mno?? xsey dress nk baju kurung modern jah .. kaler silver nk pka rumah abe apik .. sanding xdecide lagi ..