Wednesday, 28 December 2011

Thursday, 1 December 2011

Pil Perancang ..


Sebut saja pasal pil perancang pasti bermacam - macam persepsi masyarakat .. mungkin disebabkan oleh adab orang melayu tidak membicarakan dan tidak mengetengahkan perkara yang dianggap sensitif ini .. lebih-lebih lagi dikalangan wanita muda yang belum berkahwin .. Para ibu atau orang yang lebih tua tidak membicarakan soal seks atau berkaitan dengan hubungan suami isteri .. disebabkan itulah ramai wanita yang kurang pengetahuan dan malu untuk bertanya ..


Ramai yang tahu pil perancang adalah satu cara untuk merancang keluarga .. tapi ramai yang tak tahu sebenarnya pil perancang ni banyak kebaikannya pada wanita .. disebabkan tidak banyak informasi tentang pil perancang jadi ramai wanita yang tak tau kebaikan pil ini pada mereka ..


Memanglah pil ini adalah satu cara untuk merancang kehamilan .. tapi ramai yang takut untuk menggunakan pil ini .. banyak mitos yang mengatakan mengambil pil perancang meningkatkan risiko mendapat kanser pada wanita .. tapi menurut pakar pil ini sebenarnya dapat mengurangkan risiko pelbagai penyakit seperti sakit jantung dan semua jenis kanser ..


Percaya atau tak pil ini mampu meningkatkan kualiti hidup wanita kerana dengan perancangan keluarga yang efektif, kesihatan kita lebih baik, lebih bertenaga dan lebih banyak masa untuk diri sendiri .. antara kebaikan pil perancang saya listkan dibawah ..


  • Mengurangkan sakit segugut
  • Merawat jerawat dan kulit berminyak
  • Mengurangkan PMS - perasaan tidak selesa yang sebelum kedatangan haid seperti sakit buah dada, berat pada pelvis, kemurungan dan sebagainya.
  • Membuat kitar haid teratur dan berlaku setiap bulan dalam masa yang sama
  • Membantu mengurangkan aliran darah haid.
  • Mengurangkan ovarian cyst
  • Mengurangkan risiko barah ovari
  • Mengurangkan risiko barah rahim (endometrial cancer)
  • Mengelakkan sakit semasa ovulasi (mid-cycle pain)
  • Mengurangkan rembesan hormon lelaki (androgen) yang mengawal pertumbuhan bulu roma pada muka, perut, peha dan betis
  • Mengurangkan masalah bengkak dan ketulan bukan Kanser pada buah dada
  • Boleh mengawal kedatangan haid

Jadi pil perancang bukan sahaja dapat merancang keluarga malah mengubah hidup wanita menjadi lebih teratur dab baik .. ia bukan sahaja untuk kegunaan wanita yang sudah berkeluarga tapi gadis juga boleh mengambil pil ini mengikut nasihat doktor ..


Tapi sebelum membuat keputusan untuk mengambil pil ini adalah lebih baik kita mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu .. ini kerana terdapat pelbagai jenis pil dipasaran dan mempunyai kebaikan dan fungsi yang berlainan ..tanyakan pada yang pakar dan banyak buat research .. sekarang ni information dihujung jari saja kan .. jadi pilihan terletak ditangan anda .. buatlah yang terbaik untuk kehidupan dan kesejahteraan hidup kita .. sebagai wanita kita haruslah bijak membuat keputusan ..


Friday, 14 October 2011

Don't You Remember ..

OMG !! Still cannot sleep .. what happen to me .. hmm lets layannnnn my favorite song for tonight .. play it repeated again and again ..  sambil nyanyi kuat2 sampai kawan pun sebelah xboleh tidur sama .. ahaks .. jahat kan ..





"Don't You Remember"

When will I see you again?
You left with no goodbye, not a single word was said,
No final kiss to seal any seams,
I had no idea of the state we were in,

I know I have a fickle heart and bitterness,
And a wandering eye, and a heaviness in my head,

But don't you remember?
Don't you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember me once more,

When was the last time you thought of me?
Or have you completely erased me from your memory?
I often think about where I went wrong,
The more I do, the less I know,

But I know I have a fickle heart and bitterness,
And a wandering eye, and a heaviness in my head,

But don't you remember?
Don't you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember me once more,

Gave you the space so you could breathe,
I kept my distance so you would be free,
And hope that you find the missing piece,
To bring you back to me,

Why don't you remember?
Don't you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember me once more,

When will I see you again? 


Friday, 7 October 2011

Hanis Zalikha yalll'lll

actually la kan .. dah lama nk buat entry ni tapi tahap kemalasan yg tinggi membantutkan niat dihati .. hehe .. ingt nk wat wordless wednesday je .. tapi pagi ni rasa cam rajin plak .. haha ..


pic ngan Hanis Zalikha ni kan .. amik masa g open house hari tu .. jangan jeless ye .. i sempat snap sambil berpeluk pelukan, bermesra mesraan dan berpegang pegangan lagi yawww .. hihihi ..


siyess Hanis Zalikha memang cantik .. tinggi siot .. mak nampak ketot aje bila berdiri sebelah die .. nasib baik time tu die pakai flat je .. lau pakai heel confirm mak lagi nampak kementot ..


saje je kan nak membebel panjang2 tapi xnak letak gambar sebab nak bagi korang curious dulu .. egegege .. actually satu family die ade time tu .. except daddy die la kot .. mummy die pun cun gak .. korang leh tgk kat sini .. kat blog mummy hanis zalikha .. mak die jual macam2 jenis kek .. blog model 80an .. best gak baca blog mak die ni .. bnyak cita pasal family n makanan ..


akak hanis zalikha yang dah nk kawin tu pun ada gak time tu .. ngan adik lelaki die skali .. muka seiras je .. confirm ensem bile besar nanti .. haha .. and nak bagi tau satu benda .. adik pompuan hanis zalikha lagi cun .. yang nama alisya tu .. ada potensi jadi terkenal gak tu .. ok la xnak membebel dah .. t kang melayang lesung batu atas dahi ni mak ni haaa .. cakap banyak gambar nye xde .. hehe

tudiaa haaa .. sila lah jeless .. ahaks .. 
time2 ni lah muka nak nampak tembab gile .. eiii geram btul .. 
berangin plak time ni .. tapi hanis maintain ayu beb .. 

ape yang boleh saya katakan kan sini .. hanis zalikha ni xsombong walaupun die blogger yang famous amos punye .. hehe .. bukan saya sorang je yang gediks nak bergambar ye .. ramai lagi beratur tunggu giliran kat belakang .. die layankan aje ..

Thursday, 6 October 2011

Adele rolling in the deep with lyrics




"Rolling In The Deep"

There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch, and it's bringing me out the dark
Finally I can see you crystal clear
Go ahead and sell me out and I'll lay your ship bare
See how I'll leave with every piece of you
Don't underestimate the things that I will do

There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch
And it's bringing me out the dark

The scars of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Baby, I have no story to be told
But I've heard one of you
And I'm gonna make your head burn
Think of me in the depths of your despair
Making a home down there
As mine sure won't be shared

The scars of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all 
Rolling in the deep
You had my heart inside of your hand
But you played it with a beating

Throw your soul through every open door
Count your blessings to find what you look for
Turn my sorrow into treasured gold
You pay me back in time and reap just what you sow

(You're gonna wish you never had met me)
We could have had it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
It all, it all, it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

You could have had it all
(You're gonna wish you never had met me) 
You could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

But you played it
You played it
You played it
You played it to the beat. 

Monday, 3 October 2011

Auww Auww ..

Kegedikan melanda diriku ini ..ahaks ..




bukan gediks gatal ok .. i gediks sebab duk edit movie maker majlis kawin ni haa .. so tu yang excited lebih dari pengantin ni .. tlg abang edit .. i sukeeeee lagu pengantin baru waheeda ngan Izam eye nyanyi tu .. trus mak rasa nk kawin .. ahahaha .. okbai ..

p/s: xleh nk upload video tu sebab size besar sangat malas nk tnggu .. ahahaha .. bole plak kan .. so video tu jelaa yg leh sama2 kita layan .. ihsan dari youtube .. nak lagu ni k nanti i kawin .. :))

Sunday, 2 October 2011

Homemade cheesy wedges ..


uiiii .. sedapp kann .. hehe .. bwat sendiri boleh makan banyak2 .. lau beli kfc 1 mesti xcukup punye kan ..

wedges ni saya beli kat giant je .. kan ada yang assorted punya makanan frozen tu .. sedap pun sedap, murah lagi .. lau nk bwat sendiri pun boleh wedges ni ..tapi agak leceh r .. dulu sebelum jumpa giant punye wedges saya bwat sendiri je ..

cheesy tu plak beli ngan kawan .. rasa mmg sebijik cam kfc punya cheesy .. nk buat senang je .. letak air suam pastu kacau sebati .. lau ade sesapa nak rasa boleh la email atau tinggalkan comment kat formspring .. sepaket 500g ..  cepat selagi stok masih ada .. hehe

Friday, 9 September 2011

Kebaikan yogurt ..

Assalamualaikum ..

Selamat tengah hari semua .. kali ni saya nak bercakap pasal kesihatan pulak .. yelaa musim perayaan ni kan sangat la sinonim jugak dengan musim banyak penyakit .. semuanya disebabkan makanan .. xcontrol makan senanglah dapat penyakit .. kencing manis lah, darah tinggi lah dan yang paling para wanita gojess risau berat badan naik berkilo2 bila tiba musim perayaan ni .. bila dah naik tu nak turun balik .. mak oiii susahnye kak temah .. boleh jadi stress tau bila bab2 cengginih neh ..




ramai yang dah tau pasal kebaikan yogurt neh .. dan ramai jugak yang x .. selalunya budak2 dan remaja jee yang suka makan yogurt neh .. diorang bukan tau pasal kebaikan pun .. tapi suka sebab rasa dia je kan .. so hari ni saya nak bagitau kebaikan2 yogurt neh ..

1) Bagi yang sedang berdiet elok pilih yogurt rendah lemak .. gantikan sarapan pagi atau supper dengan sebotol yogurt rendah lemak .. setengah orang kan xleh tidur kalau perut lapar .. jadi bagi yang xminum susu boleh jugak ganti dengan yogurt neh .. yogurt pun banyak khasiat macam susu jugak .. tapi diet jugak memerlukan sokongan gizi dari makanan lain jugak .. xboleh bergantung kepada yogurt semata ..


2) Yogurt bagus untuk sistem imun kita .. sebab yogurt neh ada bakteria baik atau kultur hidup yang dapat menghalang jangkitan funggus dan juga bertindak sebagai antibiotik dalam tubuh kita .. ia juga dapat menghalang pertumbuhan bakteria yang menyebabkan penyakit di saluran pencernaan kita ..


3) Bagus jugak untuk ibu hamil dan jugak ibu yang dalam pantang .. yogurt mengandungi kandungan serat yang tinggi dan boleh menjana penghasilan susu ibu .. Bakteria baik dalam yogurt neh berfungsi menghadamkan laktosa iaitu gula semulajadi dalam susu .. is bertindak merangsang sistem pelalian dalam saluran usus dan menjadikannya lebih sihat dan berfungsi dengan lebih baik ..


4) Bagus untuk sistem penghadaman .. bagus bagi yang mempunyai masalah sembelit dan juga bagi yang ingin mendapatkan perut yang cantik dan kempis .. yogurt kaya dengan vitamin A, tiamin, niasin, ribofflavin susu, zat besi, fosforus dan kalium .. jadi yogurt ni boleh diambil secara kerap .. zat2 yang terkandung didalamnya amat bagus untuk perkembangan kanak2 .. kandungan kalsiumnya yang tinggi dapat membantu proses tumbesaran dan juga membina tulang serta gigi yang kuat ..


5) Dapat mengelak daripada jangkitan dan mengurangkan risiko tumor pada saluran kencing atau organ lain .. ia juga dapat menurunkan paras kolesterol dalam darah dan mengelakkan serangan jantung ..


6) Boleh ganti susu bagi yang tidak gemarkan susu .. susu atau produk tenusu lain sebenarnya tidak elok diambil secara berlebihan .. ini kerana susu mengandungi laktosa .. jadi untuk mendapatkan kalsium tanpa ancaman laktosa yogurt adalam pilihan yang terbaik .. laktosa ialah kandungan gula semulajadi dalam susu .. sesetengah tubuh tidak dapat menghapuskan laktosa dengan enzimya sendiri sebab itulah terjadinya masalah cirit birit, senak perut dan loya ..


7) Bagi yang xgemarkan yogurt bolehlah cuba minum minuman yogurt .. khasiatnya sama jugak dengan yogurt .. rasanya juga sedap dengan perasa buah buahan .. saya paling suka yogurt atau minuman yogurt perisa campuran berry ..


Thursday, 8 September 2011

Hari Raya hari bergembira .. yeayyy ..



Assalamualaikum readers ..

Hehe .. macam ramai je readers blog kerdil ku ineh kan .. hiiii .. tapi oklaah .. stats naik gak walaupun dan berabad sudah ku tidak mengupdate blog .. ok lah dari nan hadoo kan .. heee .. sekarang ni saya tengah keboringan dan keseorangan dan juga kelaparan sebab kawan2 serumah semua xde .. sob2 .. sorang balik kampung jumpa bofpren, sorang ag balik bandor jumpa mak, dan sorang ag MIA .. xtau pegi mane .. so waktu tengah lapang beginih .. eloklah saya memanjakan blog lov3 Cint@ ini .. yeahhh .. apelagi ni kan masih bulan raya .. entry raya laa kan .. siokkk ..


macam biasalah saya raya kat kampung saya di Jalan Dato Lundang, Kota Bharu, Kelantan .. exceli xberapa kampung pun .. kampung ditengah bandar .. sebab saya ni xde kampung .. memang lahir2 kat sini .. ma n abah pun memang lahir kat KB jugak .. sebab hari ni saya dengan bersemangat berkobar2 untuk update so saya akan cerita sepanjang beraya dan bersuka ria dari raya pertama sampailah raya ke empat .. dan saya juga akan berkongsi gambar2 yang comel lagi ciut miut .. ok perasan ..

muka gumbira dipagi raya ..
sila abaikan laptop yg tengah menunjukkan skrin facebook itu .. haha 

raya pertama saya pakai jubah modern beli kat Modish Mode House .. mula2 macam xberkenan sangat sebab kosong so konon2 nak jahit manik la kat pergelangan tangan dan leher tu .. tapi disebabkan kesuntukan masa dan sifat mazmumah saya iaitu malas .. so xdela manik .. kosong pun daku tetap ayu dipagi raya .. ok sekali lagi perasan .. raya pertama masak nasik dagang dengan kari ayam, gulai ikan aya dan jugak udang .. kalau xtau ape tu ikan aya silalah google sendiri .. hehe .. and ofcoz laa bukan saya yang masak .. tapi kakak saya .. dia seorang chef yang hebat .. nak makan ape .. cakap je .. semua boleh .. aduuhh .. bila teringat rasa lapar yang amat laa pulaakkss .. cis betul perut ni ..

bersama adam yang encem .. suruh buat peace tapi entah ape dia buat ..  tapi mukaku begitu bolaatnyaa .. 

adik2 ku dan anak sedaraku ..

Raya kedua xde ape yang special .. sebab menunggu kepulangan abangku dari KL .. die keje raya pertama so raya kedua bru bertolak balik KB .. tapi ofcoz la kan saya keluar beraya bersama teman2 dan buah hati tersayang kan .. hehe .. seronok banget dapat kumpul ramai2 .. almaklumlahh dah lama benar rasanya tidak kun pulang ke kampung .. cis .. ayat skima nak mampus ..haha .. tapi kawan2 pun bukan ade kat KB gak .. diorang pun still belajar lagi .. area2 kl gak ..

bersama ain dan bella .. 
Raya ketiga makan roti jala plak .. kebetulan sambut besday anak sedara yg ke tujuh .. roti jala pun kakak saya jugak yang masak .. sedappp .. makan sampai ulang2 .. xtau berapa kali .. hehe .. dan hari ni jugak lah saya pegi beraya rumah bakal mak mertua .. hihihi .. tapi xde gambar .. sebab sebok control ayu dan jugak buat2 rajin .. haha ..

aleya dengan kek besdaynya ..

Raya keempat lah amat sibuk dan busy sekali .. pagi keluar pegi kbmall dengan mr.bofren .. beli barang2 wat bbq malam nanti .. sebelum tu jalan2 dulu usya2 barang .. pastu sampai rumah je .. semua dah siap2 nak pegi open house rumah pak sedara .. dan saya tanpa berlengah dan xmandi pun turut bersiap sama .. haha .. exceli ayam kakak saya dah perap .. saya cuma beli air dan hotdog je .. balik dah petang siap2 untuk proses membakar pulak .. dan ofcoz mr.bofpren pun datang .. heeee .. letih laa pulok menaip neh .. gambar2 lepas ni secara random jelaa yee .. jari jemariku memerlukan rehat plak ni .. hehe ..

posing sakan .. haha

adam yang bajet ensem disitu ..

sesat .. orang pakai baju melayu dia pakai jeket .. ish2 ..


Saturday, 6 August 2011

Ayam Uncle Bob ..

Assalamualaikum ..


Hai korunk .. mesti semua dah kenyang kan n mesti korunk semua bukak puasa makan hebak2 kan .. saya berbuka xmakan nasik hari ni .. makan ayam jee .. tapi bukan ayam kfc atau mcd yang macam kebiasaannya .. tapi ayam uncle bob .. sedap wei korunk .. xtipu .. ada sesetengah orang panggil ayam uncle bob ni ayam gunting .. sebab memang ayam ni dipotong dengan gunting .. lain dari yang lain ..


ada spicy dan original .. dua2 pun sedap .. tadi saya beli dua2 .. bukan saya beli .. ehem2 yang belikan .. hehe .. makan time panas2 lagi sedap .. rangup .. kalau kat bangi ni yang saya tau laa .. ada kat downtown jalan reko ..

ni sebelum digunting .. 




ni dah siap gunting .. spicy punye .. sedapppp ..
yang ni original .. sedap jugak ..
harga boleh tahan laa .. agak mahal mungkin .. tapi berbaloi dari segi rasa .. satu RM 5.50 .. dari makan ayam rangka RM 3.50 tu .. dulu saya suka makan ayam rangka sebab banyak tulang .. tapi sekarang susah nak cari yang sedap ..

Khabar angin bertiup kencang ..

Assalamualaikum ..

Hi korunk .. hari ni nak cakap pasal rumors .. khabar angin atau bahasa yang agak kasar sket fitnah .. yelaa lau cakap fitnah bunyi die cam teruk sket kan .. hmm sape lah yang baik hati nak tambah pahala saya dibulan puasa ni ..


berita ni saya dapat tau malam tadi .. cousin saya kat kampung bagitau .. dah tengah malam dah pun .. tengah on9 fb tibe2 cousin saya tegur .. "na mum nikoh doh ko?? " errrr ..  apakah soalan ini ?? saya pun jawab balik dengan pertanyaan .. " mum xdok soalan lain ko nk tanyo?? " sebab saya ingat dia saje nak main2 ngan saya .. sebab cousin saya tu sebaya saya n dah kawin dan ada anak 3 .. oopppss ! korunk jangan salah sangka plak .. saya belum kertu lagi tau .. cousin saya tu kawin awal .. lepas spm terus kawin .. so kami ni sebenarnya muda remaja lagi .. hehe ..


lepas tu cousin saya pun explain la semuanya .. rupanya dah heboh kat kamp seung yang saya dah kawin kat kl .. mak2 sedara semua dok bertanya .. haissshhh .. apelah nasib .. untuk pengetahuan semua saya memang nak kawin .. secepat mungkin pun saya nak .. cei2 gediks gile .. haha .. tapi nak buat macam mana .. jodoh xsampai lagi .. lagipun tengah belajar laa .. dah final sem pun .. dah abis belajar nanti saya kawin laa .. tu pun kalau bf kesayangan saya nak .. heeee ..


raya nanti jenuh la nak menjawab soalan sedara mara .. aduhhh .. cousin saya cakap berita ni tersebar masa mak saya datang kl hari tu .. 2 minggu mak saya tinggal kat rumah abang saya kat bukit jalil .. sebab tu kecoh kata mak saya datang sini sebab saya kawin senyap2 ..


ohhh hellooooo .. saya xkan kawin senyap2 okeee .. eeeiii rugi laa kalau kawin senyap2 .. nanti xdapat la hantaran yang berdulang2 tu .. lagi rugi xdapat duit hantaran .. oh itu satu kerugian yang besar okeee .. pergh keji gile .. ni kalau bakal mak mertua tau mesti xjadi wat menantu .. hmm makcik saya bukan tamak tapi saya ikut adat .. hehehe ..


saya bagitau encik afiq a.k.a mr.bofren saya tentang ni .. die gelak je .. pastu tanya gosip tu kawin ngan die ke ??? hmm entah laa b .. ayg pun ngak tau .. jom lah kita kawin cepat2 b .. t xde laa gosip lagi .. hahahaha .. dah start mengediks .. sebelum tahap gediks saya meningkat 100 darjah .. baik saya chow dulu .. selamat berbuka ya semua .. :))


cuba untuk membayangkan diriku yang sedang tersenyum bahagia itu ..

Friday, 5 August 2011

Makeover model ..

Assalamualaikum ..


Hi semua .. semalam saya g jalan2 kat times square .. xplan pun sebenarnya .. tu yang pakai simple2 je .. siap pakai selipar jepun ag haa .. dah sampai2 tu ingat nak jalan2 r soping raya la kunun .. tapi xsempat pun 5 minit jalan saya dan kawan2 ditahan oleh 4 orang amoi .. ingatkan gengster nak cari gaduh .. rupanya nak kami jadi model diorang .. terkejut beruks kami dibuatnya .. mungkin waktu tu xde orang kat ts sampai diorang amik kami ataupun diorang tengok kami comot sangat so nak buat makeover .. haha ..



maka dengan senyuman menghiasi bibir masing2 .. maka kami pun ikut la diorang ni pegi kat tingkat 6 .. diorang ni sebenarnya student .. pastu ada exam la .. tu yang kena cari model .. cei memandai jee ..hehe .. kami ingatkan kejap jelaa makeup2 ni .. pergh .. rupanya lama nak mampos .. dekat 4 jam jugak lah kami menghabiskan waktu kat situ ..



agak segan jugak la dengan model minah salleh yang kat sebelah saya tu .. dia pun pandang2 jee .. tau la saya xcantik macam dia .. huuuuuu .. xtau la nape jadi lambat .. mungkin diorang ni baru sangat kot .. xde pengalaman lagi .. tengok cara makeup pun macam takut2 .. takut saya marah la tu kalau xcantik .. hehe ..



dalam pukul 5 camtu baru siap .. hmm .. melepas la nak soping raya .. dah lewat dah haa .. kang nak buka puasa lak .. huiii memang nak kna cubit gak amoi tu .. dan hasilnya .. yeayy comei ..hahaha .. xde comei sangat pun .. just nice je .. nampak lain dari kebiasaaan .. mungkin sebab dia lukis kening saya tebal macam samurai .. hahaha ..

cantik tak mak .. haha ..
bulu mata palesu tu memang tebal .. nyaris2 xleh bukak mata sebab berat ..
kawan saya yang turut jadi magsa .. siap pakai baju GMI lagi ..
seb bek xnampak selipar jepun mak ..

ok bye ..

Sunday, 31 July 2011

Selamat menyambat Ramadhan Al-Mubarak


Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak semua .. semoga amalan kita semua akan bertambah baik tahun ni .. dan semoga kita semua dirahmati Allah ..


Ape yang saya tahu .. kalau nak berubah ni lah masanya .. perbanyakkan ibadat .. sebab dalam banyak2 bulan Islam .. bulan ni la Allah melipat gandakan pahala amalan kita .. dan jika orang tu xberubah jugak di bulan yang mulia ni .. maknanya orang tu xkan berubah ..


Semoga Allah memberikan hidayahnya kepada ku sempena bulan yang mulia ini .. supaya ku menjadi lebih baik .. menjadi wanita yang sejati .. wanita solehah .. amin yarabbalalamin ..

Friday, 29 July 2011

Twitter si burung biru ..



baru je lepas letak twitter widget kat blog .. ekceli baru gak buat account twitter .. tapi xbagi tau sape2 .. even mr.bofpren pun i xbagitau u .. tapi lepas ni konpem dia tau  .. hehe .. bukan ape la kan .. i xnak gembar gemburkan sebab i malu diketawakan orang n dikata ketingalan zaman ataupun jakun .. ya2 sebab i baru nak berjinak2 dengan burung biru ni .. buat masa ni i hanya follow retis je .. tapi kan .. ade ke orang nak follow i ni .. i kan bukan retis .. sebab bf i kata twitter ni untuk retis .. orang yang glamorous gitu jer .. ahhhh pedulik ah .. xde orang follow i syok sniri .. hahaha .. 


sila2 .. follow me .. hik2 ..



p/s : tibe-tibe gedik ber i plak .. :))






Wednesday, 20 July 2011

Rindula kat si ensem ni ..

heee .. meh sini saya nak perkenalkan kat si ensem boy ni .. nama dia Adam Qayyum .. cita2 menjadi seorang pemain bola sepak yang disegani seperti Khairul Fahmi .. hehe ..












haaaa .. cane ?? ade gaya x ?? haha .. waaaa rindu la kat adam ni .. lama xbalik kampung .. last pun hari buruh aritu .. adam ni anak sedara saya .. anak akak saya .. bukan akak saya si pajura tau .. ni anak akak saya yang kat kampung .. hehe ..


peminat cilik khairul fahmi nih .. hehe.. 

Monday, 18 July 2011

Red Velvet ..


|
|
|
\/


--> LAGI <--


|
|
|
\/
DAN LAGI ..










-------------------> yeaaaahhhhhh <-------------------


kenapakah entry ini hanya mengandungi gambar red velvet cake sahaja .. ni adalah kerana saya TERINGIN SANGAT laaaaaa nak makan .. uiihhhhh kenapakah kamu sangat cantik dan sedap wahai red velvet .. oh2 .. sedapnyeemm .. sambil menelan liur ..


p/s : gambar ihsan dari google ..