Friday, 23 January 2015

Baby E Baby Spa & Wellness

Assalamualikum..

Hari Ahad lepas bawak Rania pegi spa.. memang dah ada niat nak bawak dia mandi kolam.. duk cari2 jugak la kat mana nak bawak.. pastu kebetulan blogger nurul ain abdul salam tu update pasal spa ni kat wangsa walk ni.. memang cantekk la kan.. terus wassap ayah nia bagitau ada spa kat wangsa walk.. excited lah ayah nia nak bawak anak ke sana.. ehhh ayah plak excited.. haha


Baby spa ni kat hujung skali, ko kena g jenguk sikit sebelah restoren jepun ke ape ntah.. berdepan dengan Texas chicken.. Dia kat atas.. kena naik tangga.. aku bawak stroller so kena hangkut la sikit daki tangga tuh.. masa sampai tu dalam pukul 1.. ada la 2 orang baby tengah swim.. terus buat appointment pukul 2 sebab ibu ayah lapor nak cari makan dulu.. dah la aku lupa bawak pampers nia.. dah kena g cari pampers dulu.. kat spa tu xde jual ye.. diorang sediakan swimming diapers je..

    













Rania ni jenis xnak ngan orang.. kalau tegur2 je dia ok la.. nak amik dia xnak.. kalau amik jugak melalak la jawabnya. kena tunggu lama sikit kenal kenalan baru ok.. ok sikit laa.. huhu.. so dengan kakak kat spa tu masa main2 je sebelum nak tukar baju dia ok sengeh2 je.. bila dah dukung dia start nangis.. dah pakai pelampung kat leher terus letak dalam air terus diam.. senyap je.. haha.. pastu muka xde perasaan.. xtau happy ke idok swim.. kahkah


lepas tu tukar pelampung yang biasa lak.. baru la nampak selesa sikit.. boleh gerakkan tangan.. lau xkejung je nia.. kesian.. masa awal2 tu ada lagi sorang baby umur baya nia jugak.. tapi baby tu duk nangis je dalam kolam.. nia kewl je.. duk perati je kawan tu nangis.. bila tinggal dia sorang je dalam tu lagi best dia main.. pusing2 satu kolam.. main bubble..


video 

video


sebab nia xnangis, enjoy je swimming so memang cukup la 30 minit sesi swim.. lepas swim massage lak.. sepatutnya massage 15 minit.. tapi aku rasa 5 minit je kot.. sebab nia nangis2 dah.. letih n ngantuk.. bagi minum susu pun ngamuk2 gak.. so xpela massage sikit2 pun jadi la kan.. kata bayor.. huhu



mula2 ok lagi dia boleh layan lagu2 mainan semua tu.. lepas dah urut dua belah kaki terus amukan.. xnak dah.. so jom lah kita pegi bayar.. untuk 30 minit swim 15 minit massage RM 86.. tapi kalau kau nak jadi member dapat harga RM 78.. tapi kena bayar nak jadi member RM 10 per year.. so total RM 86 gak.. dari segi harga aku rasa ok la bawak anak sekali sekala kan.. bagi diorang enjoy.. budak2 kan memang suka main air.. kalau nak bawak pegi mandi kolam, kecik lagi.. bahaya lak kan.. kat sini ada yang jaga..




turun je dari spa.. letak dalam stroller kejap je dah zzZZzz.. letih sangat berenang ye nak.. hewhew.. nanti kita datang lagi k.. tunggu ibu ayah duit banyak dulu k.. hehe



No comments: