Tuesday, 12 April 2011

Jom mengenali 7 jenis C.I.N.T.A


Jom mengenali jenis2 cinta .. cinta jenis apakah yg korng miliki sekarang .. cinta bahagia kah .. cinta monyet kah .. apakah .. kah3 .. :))


1. CINTA PERTAMA
Kadang-kadang boleh berubah seiring dgn waktu . So, pandai2la bagaimana merawatnye supaya cinta pertama tetap segar .. first love never dies .. yang pertama belum tentu yg terbaik .. tetapi yang terakhir biasanya yg terbaik .. so fikir2 kan lah eh .. :D


2. CINTA PEMBIMBING
Hmm ..yg ni biasanye dialami oleh sebahagian besar wanita  .. Kebanyakan drp kita ingin mendapatkan pasangan yg blh memberi pengetahuan tentang segalanya .. Pasangan yg juga boleh menjadi ‘guru’, seorang yg blh kita jadikan idola,pembimbing dan yg dpt menolong mengembangkan bakat @ diri kita ..


3. CINTA MENGGODA
Seseorang yg terlalu mencintai kekasihnya, walaupun telah ditinggalkan pergi tetap yakin bahawa si dia tetap akan kembali kepadanya ..


4. CINTA 2 DARJAT
Hal ini tak jadi masalah andainya kedua2 belah pihak aman dan bahagia .. Tapi perbezaan status social yg terlalu jauh kadangkala blh membuat salah satu pihak merana .. bila ikatan emosi di antara keduanya kurang kuat .. mcm kisah cinta Kassim Selamat peniup saksofon dgn Sabariah anak Nyonya Mansor tu la ..


5. CINTA 3 SEGI
Tak kurang juga ada wanita yg tertarik kpd lelaki yg dah ‘terikat’ atau sebaliknya ada wanita yg gemar main cinta walaupun dah terikat .. Ni kes nk test market .. Dalam hal ini, ‘terikat’ itu telah menimbulkan cabaran dan dugaan yg cukup sukar ditepis ..Baik2 nanti bawa padah jadi mcm lagu cinta 3 segi .. :)6. CINTA SI PENYELAMAT
Ini kisah cinta apbila kita selalu menolong si dia setiap waktu dan setiap masa .. Si dia menganggap bantuan kita ikhlas, sedangkan kita pula menunggu balasannya .. so, berikanlah cinta yg tulus kpdnya ..Think positive ! Be Positif !


7. CINTA DAN USAHA
Cinta itu perlukan usaha jugak .. mana boleh kita duduk dalam rumah menunggu saja org masuk meminang . . siapakah kamu ? sngt cantikkah ?? jadi usaha kene ada jugak .. Oleh itu . . berusahalah kita utk mendapatkan cinta yg kita inginkan ..p/s: Cinta Agung hanya pada yg Esa ..

No comments: